Woning Kuiper Alphen aan den Rijn

Soort: Verbouw & Nieuwbouw
Ontwerp: 2012
Realisatie: 2013
Fotografie: Mark den Hartog

Een leegstaand huis aan het prachtige park Hazeveld, met daarachter een kavel aan de Oude Rijn. De ideale locatie om twee werelden te combineren. De eigenaren wilden een nieuwbouwwoning aan het water, welke geheel toekomstgericht was. Alle woonfuncties zijn op de begane grond, slechts de installaties (warmtepomp, domoticasysteem & zonneboiler) en bioscoop op de verdieping. Het voorhuis is middels een glazen gang gekoppeld, waarbij bij het ontwerp rekening is gehouden dat de woningen gesplitst kunnen worden ter behoeve van mantelzorg. Het gehele project is in bouwteam ontworpen, waarbij architectuur, styling, tuin, installaties, constructie en bouwmethode vooraf in film is gepresenteerd en in het ontwerp naadloos is geïntegreerd.

Terug naar HOMEMeer NIEUWBOUW