Nieuwbouw sporthal Alphen aan den Rijn

Soort: Utiliteitsbouw – nieuwbouw
Ontwerp: 2013
Realisatie: –

In opdracht van PAPP.bv en in samenwerking met Scherp-advies & Extra PK heeft Freyr Architecten een ontwerp gemaakt voor een sporthal in Alphen aan den Rijn. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een grote mate van transparantie. De buiten- en binnenvelden vloeien naadloos in elkaar over, het publiek komt niet binnen in een donkere hal, maar ervaart aan alle kanten beweging. De gymlokalen zijn opgedeeld in aparte ruimtes met hun eigen inrichtingen: zwaaizalen, springzalen, een spiegelzaal en judozaal.

Geen enkele ruimte blijft ongebruikt en kinderen worden juist gestimuleerd om te klimmen in het pand, te skeeleren in de zalen of op een nieuwe manier te gamen in de interactieve ruimte.

Terug naar HOMEMeer UTILITEITSBOUW